Potrawy z Jadalnego Ogrodu KOI
Kopernikański Ośrodek Integracji wraz z Jadalnym Ogrodem KOI zapraszają na jesienną degustację dyniowych potraw. Spotkanie odbędzie się 16 listopada w godz. 16:00-18:00 w dużej piwnicy budynku "Integracja", liczba miejsc jest ograniczona.
Wydarzenie będzie okazją do integracji w kulinarnym klimacie. Uczestnicy i uczestniczki spróbują nowatorskich potraw przyrządzonych z plonów Jadalnego Ogrodu KOI. 15-osobowy zespół kucharzy, którym pokieruje Filip Malinowski z Chwast Prast Vege Bistro, przygotuje dwudaniowy obiad i deser. Co więcej, uczestnicy otrzymają również przepisy na przyrządzane tego dnia potrawy, by móc później samodzielnie ugotować je w domu.
Oprócz wspólnego gotowania, organizatorzy zaplanowali także podsumowanie minionego sezonu ogrodniczego oraz quiz.
Do udziału w wydarzeniu upoważnia bezpłatna wejściówka, którą można odebrać w Kopernikańskim Ośrodku Integracji (ul. Olszewskiego 16) do 14 listopada w godz. 9:00-15:00.
Projekt realizowany jest z budżetu projektu Welcome to Poland.
Projekt "Welcome to Poland, welcome to NCU – grow among us" realizowany w ramach programu Welcome to Poland – nabór 2024 jest finansowany ze środków europejskich z Funduszu Europejskiego dla Rozwoju Społecznego 2021 – 2027 (FERS) w ramach projektu realizowanego przez NAWA pt.: Wsparcie instytucji szkolnictwa wyższego i nauki w obsłudze osób cudzoziemskich oraz Polek i Polaków wyjeżdżających za granicę” nr FERS.01.05.IP.08-0003/24.
wszystkie wydarzenia
                                    Portal informacyjny
                            



