
Wydajność roślin i bezpieczeństwo żywności - konferencja
Wydział Nauk Biologicznych i Weterynaryjnych oraz Wydział Nauk o Ziemi i Gospodarki Przestrzennej organizują V edycję międzynarodowej konferencji "Plant Productivity and Food Safety: Microbiology, Soil Science, Food Quality and Agricultural Genetics", która odbędzie się 23-24 czerwca. Abstrakty wystąpień można przesyłać do końca maja.
Głównym celem konferencji naukowej OBSIDIAN jest inicjowanie i promowanie interdyscyplinarnej współpracy naukowej. Tradycją konferencji stało się dzielenie się najnowszymi osiągnięciami naukowymi w takich dziedzinach jak mikrobiologia, gleboznawstwo, jakość żywności i genetyka rolnicza przez najwybitniejszych naukowców i specjalistów z całego świata.
Konferencja będzie okazją do dyskusji o wyzwaniach i możliwościach zwiększenia produktywności roślin przy jednoczesnym zapewnieniu bezpieczeństwa żywności w warunkach dynamicznych zmian środowiskowych i technologicznych. Wiodącym tematem tegorocznego spotkania będzie zasolenie i jego wpływ na środowisko, ludzi, rośliny i zwierzęta.
Do udziału w konferencji zaproszeni są naukowcy, doktoranci oraz studenci, których zainteresowania naukowe koncentrują się wokół mikrobiologii, nauk o glebie, genetyki rolniczej lub jakości i bezpieczeństwa żywności.
Szczegółowe informacje i formularz rejestracyjny są dostępne na stronie konferencji.
wszystkie wydarzenia